Programma

Download programmaboekje
Logo Winterwelvaart 2013

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Tijdens WinterWelVaart kun je een prachtige en bijzondere expositie bezoeken in het museum: “Dit is mijn Stad. Groninger stadsgezichten”.

Lees meer

Sterrenbeeld Kunstroute

Het sterrenbeeld van de Kunstroute wordt gevormd door de verschillende locaties aan de Hoge en Lage der A en Noorderhaven waar beeldende kunst te zien zal zijn.

Lees meer

Stichting Geïntegreerde Visserij

De Stichting Geïntegreerde Visserij presenteert een uitgebreid programma op een eigen gedeelte van ons terrein.

Lees meer

Kerstmarkt

Heb jij je laatste kerstinkopen al gedaan? Dan ben je nog niet op onze kerstmarkt geweest!

Lees meer

Warme Wollen Winter Wens

Laat je fotograferen in een geheel gebreid decor: kerstboom, tafel met daarop kersttaartjes en een kopje thee, krukjes, vloer, behang, slinger, cadeautjes...

Lees meer

Mastklimmen

Aan goede tradities moet je niets veranderen. Daarom is het ook dit jaar weer mogelijk om in de mast van de Jantje te klimmen. Ben jij stoer genoeg om mee te doen?

Lees meer

Knutselen

Op de Onderneming vind je een uitgebreid kinderprogramma. Als je twee jaar of ouder bent, ben je van harte welkom om te komen knutselen!

Lees meer

Chantalla Pleiter – OntZOUT

Scheep je in, zet je koptelefoon op en vaar mee naar het verleden van de vissers rond de Lauwerzee in deze documentairevoorstelling van Chantalla Pleiter.

Lees meer

Het Kunstencentrum

Het Kunstencentrum vraagt je om iets moois op een papiertje te schrijven, en iets minder moois op een ander papiertje.

Lees meer

T.S. Eliot Appreciation Society

Indringende luisterfolkliedjes van de singer-songwriter met de origineelste naam van Nederland.

Lees meer

Vincent Kenter

Prachtige, gelaagde melancholie die is geïnspireerd door folkbands als Fleet Foxes en Bon Iver. Zo zou je singer-songwriter Vincent Kenter kunnen omschrijven.

Lees meer

Mijke Eryng

Deze frisse singer-songwriter van eigen bodem brengt ons poëtische, dromerige indie-folk- popliedjes met een rauw randje.

Lees meer

Rondvaarten

Als je WinterWelVaart ook eens als een echte schipper wilt meemaken, kun je ook het water op. Er zijn twee kleine schepen, Emma en Rinus, die je een compleet ander beeld van dit prachtige stukje Groningen kunnen geven.

Lees meer

Wanderlust en Heimwee

Sommigen hebben heimwee, anderen verlangen naar de verte - of beide tegelijk...

Lees meer

WinterWanSmaak

Terug wegens groot succes! Dit jaar komt Hans Minkes terug om je te introduceren aan de prachtigste plastieken zeemonsters, koddige kerstmannen en foute piraten op VHS.

Lees meer

Reitdiep Stories

'Reitdiep Stories' is een avond vol rivierpoëzie en oeververhalen. Laat je meevoeren met de slingerende stroom van het Reitdiep; die kronkelende waterweg die ons van Zoutkamp tot aan Groningen brengt.

Lees meer

Books4Life

Ook dit jaar is tweedehands boekenwinkel Books 4 Life een enthousiaste deelnemer van WinterWelVaart. Het overgrote deel van de opbrengst van deze winkel gaat naar goede doelen.

Lees meer

Wijnproeverij

Hans Lodewijks verzorgt dit jaar op de Jade een doorlopende proeverij, waar je vier mooie wijnen kunt uitproberen.

Lees meer

Gouden Bodem Sessies

De Gouden Bodem doet nu al een aantal jaren dienst als het meest knusse schip van onze muziekprogrammering.

Lees meer

Bibliotheek Groningen

Op een van de schepen, De Pelikaan, tref je de Bibliotheek met De Dronken Boot, een decadent programma vol lyriek, liederen en sterke verhalen.

Lees meer

Appelpunch

Gelukkig, ook dit jaar kun je op de Cinclus weer terecht voor een glaasje van schipper Sasja’s wereldberoemde alcoholvrije appelpunch.

Lees meer

Ina de Raad

Ina vertelt fijne Winterverhalen op zondagmiddag, aan boord van de knusse Catharina Anna. Geschikt voor de hele familie.

Lees meer

Marjo Dames/Sterk Verhaal

Marjo Dames/Sterk Verhaal vertelt Kerstverhalen

Lees meer

Daisy & The Jitterbugs

Zou je wel eens terug willen naar die goede oude tijd? Dat kan met Daisy & The Jitterbugs. Zij brengen het nostalgische geluid van de jaren ’40, ’50 en ’60 met hun door soul en jazz gepolijste rockabilly.

Lees meer

Klaske Oenema & Harm Wierda

Harm Wierda staat niet alleen solo op het podium dit jaar. Samen met beeldend kunstenaar en singer-songwriter Klaske Oenema treedt hij als duo op.

Lees meer

Vikings in Tibet

VIKINGS IN TIBET is begonnen met de gebroeders Gooskens die samen muziek gingen maken. Inmiddels telt de formatie vijf leden en is uitgegroeid tot een volwaardige dreampop band.

Lees meer

taking notes

Deze spiksplinternieuwe vierkoppige band uit Groningen maakt dromerige popmuziek en is nog zo nieuw dat het een verrassing wordt, spannend!

Lees meer

Harm Wierda

Harm Wierda is terug in een solo performance met ronkende orgels en psychedelische klanken. In zijn muzikale sessies laat hij nog genoeg ruimte voor improvisatie.

Lees meer

Project Lawaaiwater

Project Lawaaiwater is een vierkoppige formatie die op een verrassende, kunstzinnige wijze poëzie, muziek en geluiden combineert in een krachtige performance.

Lees meer

Edo de Vlieger

Met soms duistere, altijd verrassende teksten weet Edo een intieme, persoonlijke sfeer te creëren terwijl hij de valkuil van het sentiment nauwkeurig omzeilt.

Lees meer

Stuart Mavis

De jonge veelbelovende singer-songwriter Stuart Mavis maakt akoestische gitaarmuziek met invloeden uit de hiphop en spoken word.

Lees meer

Meadowlake

Muziekplatform 3voor12 omschreef hun muziek eerder als ‘een geluid dat klinkt als storm op een woeste zee’. Daar kunnen we natuurlijk wel wat mee op WinterWelVaart.

Lees meer

Jeroen Kant

Naar het schijnt schrijft Jeroen zijn Nederlandstalige teksten onder andere het liefst op zijn zeilbootje in de Biesbosch. Voor Jeroen moet het dan ook welhaast als thuiskomen voelen, dit concert op de Voorwaarts.

Lees meer

Marzia Hudajarova

Marzia is een begenadigd pianiste, bijna afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium en speelt klassiek werk.

Lees meer

The Black Atlantic

Zanger Geert van der Velde zal solo optreden in de prachtige Voorwaarts Voorwaarts, waardoor je verzekerd kunt zijn van een bijzonder, dicht-op-de-huid optreden.

Lees meer

Nyk de Vries

In De laatste van de kleine boertjes schetst de Friese schrijver/performer Nyk de Vries op humoristische wijze het levensverhaal van zijn vader. Afwisselend doet hij ook een Ultrakorte Verhalen Freestyle.

Lees meer

Meindert Talma

De viersterrenrecensie in De Volkskrant omschreef het zo: 'Een pracht van een sleutelroman waarin de songteksten van de elf liedjes op de cd een eigen plek hebben gekregen.'

Lees meer

Cochon Bleu

In vijftien jaar tijd en na honderden optredens zijn ze van cajun muziek gegroeid naar hun eigen, duidelijk ontwikkelde stijl.

Lees meer

Vinsky

VINSKY is de band rondom componist, muzikant en producent Zoli Soos. Na het uit elkaar vallen van de indie-balkan-rock band VINKSKY PROJECT, is hij een nieuwe weg ingeslagen als singer-songwriter onder de naam VINSKY.

Lees meer

Swinder

Zwalkend tussen melancholieke popliedjes en up-tempo folk-rock maakt hij sinds de nazomer van 2012 de Groninger kroegen onveilig, en deze winter dus ook onze Wollige Walvisch.

Lees meer

Shoe Eating Rabbits

Shoe Eating Rabbits blinkt al zo´n anderhalf jaar uit in het unieke genre van akoestische folkpunkbluestrash. Met banjo, gitaar, accordeon en viool is hun muziek soms duister, soms vrolijk, maar altijd zeer dansbaar.

Lees meer

Sväva

Hoe kun je je weekend mooier beginnen dat met een dromerig geluid waarbij je even helemaal weg kunt zweven.

Lees meer

Itchy Fingers

Met een verscheidenheid aan instrumenten waaronder de bouzouki, piano-accordeon en de mondharmonica, zetten zij een veelzijdige performance neer waar je vingers van gaan jeuken.

Lees meer

The Krontjong Devils

Met deze jarenlange ervaring weet de band ondertussen als geen ander hoe ze voor een feestje moeten zorgen, waarbij je je waant aan de Californische kust, je de zee al bijna kunt ruiken en je de zon voelt branden op je huid.

Lees meer

Orange Skyline

De winnaar van de POPgroningen Talent Award, Orange Skyline, komt maar al te graag bij ons laten zien waarom zij de terechte winnaars zijn van deze award.

Lees meer

DAS AUDIO COMBO

De manier waarop DAS AUDIO COMBO uit de speakers knalt, geeft zelfs ons stugge Groningers het gevoel een geboren danser te zijn.

Lees meer

Geschiedenisverhalen

Pieter Bootsma is een buurtbewoner uit het A-kwartier die veel weet over de geschiedenis van de buurt, en daar nog mooier over kan vertellen.

Lees meer

Het Zeefdrukbureau

Aan wie verstuur jij je kerstwens? Bij HET ZEEFDRUKBUREAU, kun je bij Minke de Groot en Eline Stalman je eigen kerstkaarten zelf zeefdrukken! Ook is er een shop waar je originele, gezeefdrukte kerstcadeaus vindt.

Lees meer

Joost & Maartje

Samen brengen Joost & Maartje rouwe en tweestemmige folk- en countrysongs.

Lees meer

Grafisch Centrum te water

Het ruim van de Wilhelmina is omgebouwd tot een dependance van het Grafisch Centrum.

Lees meer

Kinderprogramma in het museum

Het zal dit jaar een groot feest zijn in het Noordelijk Scheepvaartmuseum!

Lees meer

Hilbrandt – interactieve musical ‘JOHANNES’

'JOHANNES' is een interactieve musical waarbij het publiek de verschillende rollen uit het avontuur vertolkt en de muziek van Hilbrandt als begeleiding dient.

Lees meer

Freya en Sarah Eshuijs – Verdwijnpunt

Overleven... hoe doe je dat? Stap nu aan boord! Mee op expeditie.Een korte energieke voorstelling. Handige Tips en Tools en een ongelooflijk verhaal!

Lees meer

Shantykoor Oosterstörm

Het repertoire bestaat uit shanty's, zeemansliederen en potpourri's in het Engels, Duits, maar natuurlijk ook in het Nederlands en zelfs in het Grunnings.

Lees meer

Koren op de Kade

Verschillende koren maken de kades gezellig: A Capelli, Coro con Capri, Christmas Carol Singers, Roxie en de Zingerij.

Lees meer

Ingrid Onstenk

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Kunsthandel Peter ter Braak

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Walter Spek

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Harry Arling

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Margot Noot

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Fiona Zondervan

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Anke Slooff

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Robert van der Molen

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Francis van Dijk

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Hester Schroor

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Joost Doornik

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Grietje Postma

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Margo van der Sluis

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Karen Gillis

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Peter Durieux

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Jan Velthuis & Riny Bus

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Hommage aan Jo van Dijk

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Alie Waalkens

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Esther van Dijk

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Annemarie Wijffels

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Geertje van der Zijpp

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Sandra de Groot/Studio CHAOS

Onderdeel van de Sterrenbeeld Kunstroute.

Lees meer

Colofon | Website: Buro.Baum | Huisstijl: Studio Spijker |
Festivalfotografie: Stephan Keereweer | (c) WinterWelVaart 2014